dimarts, 8 de febrer del 2011

Benvinguts, Ahmed i Salma

Us imagineu com seria, si un dia ens portessin a una escola nova, d'un país diferent, on els infants parlessin una llengua estranya i ens miressin amb cara de sorpresa?
Doncs aquest matí els alumnes de P-5 hem anat a la sala d'audiovisuals i hem pogut escoltar la història de dos infants nascuts al Marroc, l'Ahmed i la Salma, que han immigrat a Catalunya amb la seva família i que tornen de vacances al seu poble d'origen.



Ens han explicat moltes coses interessants:  com viatgen fins al Marroc, com és la vida al poble on vivien...





Ens han presentat  la seva família. Hem pogut observar que anaven vestits amb una indumentària molt diferent a la nostra: "xilabes", babutxes, mocadors al cap... i fins i tot ens han ensenyat com porten els bebès pel carrer...














Ens han parlat de la seva religió: són musulmans i practiquen l'islamisme. A la mesquita resen a un déu que anomenen Alà i ho fan d'una manera molt particular...quina cultura tan diferent i emocionant de conèixer!





I finalment ens han convidat a la seva escola... les seves lletres són molt diferents a les nostres (sembla que dibuixin) i escriuen de dreta a esquerra!





6 comentaris:

  1. Apa!! Que guapo tot això del Marroc! Segur que heu àprès moltes coses! Son bonics els gorrets i les "pantufles" Us queden molt bé.
    Una abraçada i seguiu així d'eixerits!!!
    Anna - mare del Francesc

    ResponElimina
  2. Quina monada!!!! Súper bé ,feu coses genials.

    ResponElimina
  3. Molt bé, ens agrada molt aquesta activitat."salam malecum" a tothom.

    Santi i Gloria. Pares de la Mar

    ResponElimina
  4. Quantes coses han i hem après amb aquesta activitat!!! Fins i tot que llegeixen de dreta a esquerra...i molt vocabulari nou. Molt bé! i l'Esther i la Lis guapíssimes amb la nova moda de xilabes!!!

    ResponElimina
  5. Tinc dues senyoretes que m'estimen molt i el bloc està molt xulo. Oriol Perez

    ResponElimina
  6. HOLA SOC AL BIEL AL CA MES MAGRADAT ES COM RESAN I
    COM ASCRIUEN.

    ResponElimina